dimanche 12 août 2012

Як бабуля / Comme ma grand-mère

Гафт і карункавая аблямоўка шадэлкам - найпростыя. Тэма - нібыта марская. Жаданне - каб было як  у бабці. Было...


Настрою вымагае лён у драбнюткія бела-зялёныя краткі.  З яго калісьці  былі ўтвораны калядныя (!) аздобы для пакою, але спадабалася настолькі, што з'явіўся наступны варыянт  - летнія фіранкі ды абрус, а  белая сурвэтка - як прыемны дадатак. Таксама з лёну.

Лён я люблю прагавіта й неспатольна...

Вышивка и кружевная отделка крючком - простейшие. Тема - как бы морская. Желание - чтобы было  как у бабушки. Было...


Настроение задаёт лён в крохотные бело-зелёные клетки.  Из него когда-то были сделаны рождественские (!) украшения для комнаты, но понравилось настолько, что появился и следующий вариант  - летние занавески и скатерть, а  белая салфетка - как приятное дополнение. Тоже из льна.



Лён я люблю жадно и неутолимо...

26 commentaires:

  1. вельмі-вельмі-вельмі прыгожа! Калі ў мяне будзе маёнтак ля мора, там абавязкова будуць такія сурвэтачкі) А што дакладна як у бабулі? Напэўна, не марская тэматыка?)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. У бабули былі сурвэткі з хвалямі - такія стылізаваныя трох ці двухколерныя хвалі, імі густа-густа зашываліся беражкі; калі адшукаю такія, абавязкова зраблю.

      Supprimer
  2. Якая простая i адначасова вытанчаная прыгажосць!!!Браво!Таксама вельмi люблю лён ва усiх яго праявах:)

    RépondreSupprimer
  3. Дарэчы, сурвэтка вельмi пасуе да афармлення блогу: блакiтнае з зялёным на шэрым фоне;)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Аня, дзякую шчыра, я яшчэ вельмі люблю чырвоны ды барвовы, але са стандартных прапаноў афармлення гэтае падалося спакайнейшым.

      Supprimer
  4. Magnifique cette petite nappe avec ses petits poissons et sa bordure !
    Bises et bonne semaine.
    Anna

    RépondreSupprimer
  5. Гарно і дуже ніжно!!! І я льон люблю)))) Мережево - це взагалі шедевр, мрію колись і сама навчитись так в"язати гачком))))

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Ну, насамрэч лён далікатны, а ніткі не надта, таму давялося і вышыванку трошкі "агрубіць".

      Supprimer
  6. Жанночка, как я тебя понимаю!Лен, во всех его проявлениях, во всех цветах- моя любовь!!! Салфетка очень нежная, вся красота в простоте))) А оливковый с синим просто заворожили! Обвязанный край крючком- уж очень бабули наши это любили)))) Очень-очень нравится!!!!

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Ты знаешь, Наташа, бабуля ещё мережку делала под кружево, но я попробовала - края просто разлезаются на глазах, хотела машиной сделать зиг-заг, взяла тонкую иголку... Если зигзачить ровно, то кусок края просто отрывается, а неровно - некрасиво. Поэтому подвернула и просто обвязала крючком, даже нитки не выдёргивала для удобства, а раздвигала. Короче, не было у бабы клопату...

      Supprimer
  7. Какой нежный тонкий лён! Так красиво! Я тоже люблю лён, правда у нас только в смеси с ПЭ можно найти, что очень печально. Салфетка изумительна в своей простоте. Мне, кажется, к ней (а также к скатерти и занавескам) нужны какие-нибудь дополнения с рыбками. Может быть конфетница (хлебница) или что-то ещё необходимое в хозяйстве "как у бабули"

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Ксения, что ты со мной делаешь!! Ты же права!! Точно, хлебница-конфетнгица, она же поднос, а я голову ломаю, чего не хватает!

      Supprimer
    2. Как приятно, что в точку попала ))) Буду ждать хлебницу!

      Supprimer
  8. У тебя получилось, Жанна, как у бабушки. ) Очень нежно и душевно, как приятные воспоминания. Кружевная отделка на льне - это особый, неповторимый шарм с налетом старины - очень удачно. )

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Да, Галя, это правда, задумывалось как воспоминание! Вот чтобы лежала в шкафу и я каждый раз, добираясь до неё, так тихонько ойкала.

      Supprimer
  9. Волшебница! Ты сотворила чудо-расчудесное и милое, и чуть-чуть грустное (потому что нет больше моей бабули))).

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. И моей бабушки нет. Сколько она, бедная, просила меня хоть чему-нибудь рукодельному поучиться - так ведь нет! То занятия, то тренировки, то чёрт знает что! Один раз передник раскроила, да так, что бабуля его шила-перешивала, всё вздыхала...

      Supprimer
  10. Красиво! Так душевно и мило! А я тоже обвязываю края, вязать совсем не умею, но края бабуля всё-таки меня в детстве ещё научила обвязывать, вот я и ковырякаю понемногу, уж очень мне это нравится! У тебя вышло изумительно!

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Олеся, спасибо, но я, честно говря, по "Бурде" училась - как правильно начинать и особенно как обвязывать углы.

      Supprimer
  11. Как мило, как красиво, получилось просто прекрасно! :)

    RépondreSupprimer
  12. Ну очень мне нравится! Так мило, уютно, спокойно - как всегда)))

    RépondreSupprimer
  13. Жана, гэта проста вельмі-вельмі прыгожа і рыбкі такія файныя, трохі постмадэрновыя і касмічныя. мне вельмі спадабалася, але дазвольце запытацца ЯК на такой тканіне атрымаліся такія добрыя крыжыкі? Супер!

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Дарагая Воля, з гэтай танінай была мне спачатку пакута, таму што такі далікатны лён атрымала ўпершыню. Калі па шчырасці, дык спачатку рабіла рыбак, і яны, як і крыжыкі, не ідэальна квадратныя, а 35 х 33,5 см, але вока хоча бачыць квадрат і бачыць. Натуральна, тканіну давялося трошкі пастрыгчы, мярэжку стварыць не удалося (завялікаія дзіркі атрымліваліся, а я пакуль што не вялікі адмысловец на такім ільне мярэжкі рабіць), таму па-просту абвязала.

      Supprimer
  14. Жана, як і заўсёды - выдатна і з густам!!! Таксама лічу, што пасуе пад "шапку" блогу (ну, гэта калі хочацца зменаў)) Вельмі б хацелася глянуць на адваротны бок - мне падаецца, што і там усё ў самым лепшым стане ))

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Наталля, дадам здымак левага боку!

      Supprimer

Яшчэ адзін маленькі карабельчык/ Un autre petit navire

Марское падарожжа працягваецца: ангельскі дызайн, краявіды і нават туманы паўставалі на сынаву замову. Хутка-порстка. Маленькі карабель...

Чытачы, гледачы, крытыкі